RSS

Debatt och replik

Verksamhetsområden
Press
Årtal

Socialstyrelsen och SBU svarar om artroskopisk kirugi

Debattartikel

Debattreplik av Stefan Lohmander, professor emeritus i ortopedi, Ewa Roos, professor, Ingemar Petersson, forskningschef, professor, prioriteringsordförande, Mattias Fredricson, enhetschef, Socialstyrelsen, Pernilla Östlund, avdelningschef SBU, införd i Läkartidningen den 27 maj 2020.

Socialstyrelsen: Etisk plattform från 1997 gäller

Debattartikel

Debattreplik av Thomas Lindén, avdelningschef på Socialstyrelsen, Lars Sandman professor i hälso- och sjukvårdsetik, Linköpings universitet, samt Mattias Fredricson enhetschef på Socialstyrelsen. Publicerad på Svenska Dagbladets webbplats den 20 april.

Socialstyrelsen delar bilden av den etiska plattformen

Debattartikel

Debattreplik av Thomas Lindén, avdelningschef på Socialstyrelsen och Lars Sandman, professor i hälso- och sjukvårdsetik, Linköpings universitet. Publicerad på Läkartidningens webbplats den 2 april.

Tidiga insatser hindrar barn att begå brott

Debattartikel

Debattartikel av Olivia Wigzell, generaldirektör på Socialstyrelsen, och Jenny Rehnman, avdelningschef på Socialstyrelsen. Publicerad på Aftonbladets webbplats den 21 februari 2020.

Socialstyrelsen: När var tionde skadas i vården krävs handling

Debattartikel

Debattartikel av Charlotta George, sakkunnig i patientsäkerhet på Socialstyrelsen, och Thomas Lindén, avdelningschef på Socialstyrelsen. Publicerad på Dagens Samhälles webbplats den 31 januari och i papperstidningen den 6 februari 2020.

Information om ovanliga diagnoser kommer inte försvinna

Debattartikel

Debattreplik av Kristina Wikner, chef för enheten för högspecialiserad vård på Socialstyrelsen, och Maria Ek, chef för upphandlingsenheten på Socialstyrelsen. Publicerad på Göteborgs-Postens webbplats den 19 december 2019.