Om webbplatsen

Webbplatsen socialstyrelsen.se vänder sig i huvudsak till dig som jobbar inom hälso- och sjukvård och socialtjänst. Här hittar du information om hur du använder webbplatsen, om innehållet på webbplatsen och hur du kontaktar oss om du har synpunkter.

Om innehållet

Texter på webbplatsen omfattas av normal upphovsrätt. Det är självklart tillåtet att citera materialet så länge som källan anges. Du får däremot inte ändra i texterna eller använda dem, helt eller delvis, i något kommersiellt syfte utan skriftligt tillstånd.

Länkningspolicy

Länka gärna till socialstyrelsen.se men tänk på att inte använda vår logotyp för att länka till vår webbplats. Vi vill undvika tveksamhet om vem som är ansvarig för informationen på den webbsida där länken är placerad. Länka alltid så att vår webbplats inte placeras inom ramarna (frameset) för en annan webbplats.

Användbarhet

Webbplatsen är byggd utifrån så kallad responsiv design. Det betyder att den fungerar i mobiltelefon, surfplatta och dator. Om du stöter på några problem vill vi gärna att du uppmärksammar oss på det genom att kontakta oss. 

Webbläsare

Webbplatsen fungerar bäst i de nyare versionerna av Microsoft Edge, Chrome, Firefox, Safari.

Utskrifter

Använd webbläsarens inbyggda funktion för utskrift när du vill skriva ut en sida. På utskrifterna är funktionerna i sidhuvudet borttagna och om det finns expanderbara stycken på sidan är dessa expanderade.

Om du vill se hur utskriften blir innan du skriver ut kan du välja ”Förhandsgranska” eller ”Förhandsvisa” i din webbläsare eller i utskriftsfönstret.

Vår webbplats använder så kallade stilmallar (CSS) för att webbläsare automatiskt ska anpassa sidan för utskrift. På så sätt behövs ingen särskild utskriftsversion, utan du skriver ut sidor från webbplatsen genom att använda din webbläsares inbyggda funktion för utskrift.

Hitta på webbplatsen

Det finns flera sätt att hitta innehåll på webbplatsen. På startsidan hittar du länkar till viktigt innehåll, pressnyheter, vår kalender och information om oss. Via menyn längst upp på webbplatsen hittar du allt innehåll.

Sökfunktion

I sökfunktionen, som nås via fältet Sök längst upp på webbplatsen, kan du söka med fritext. På sökresultatsidan kan du sedan filtrera och sortera sökresultaten på olika sätt för att enklare hitta det du letar efter.

Navigera via länkstig

För att göra det enklare för dig att veta var du är på webbplatsen har vi också en så kallad länkstig, eller brödsmulor. Längst upp på sidan hittar du ett spår av länkar. Dessa är klickbara om du vill backa bakåt i strukturen.

Webbkarta ver webbplatsen

Du kan också använda en så kallad webbkarta som visar de olika sidorna som finns på webbplatsen.

En webbkarta som visar strukturen på webbplatsen

Behandling av personuppgifter

Mer om hur vi behandlar personuppgifter

Kontakta oss

För de flesta sidor på webbplatsen använder vi kontaktuppgifter längst ned på sidorna eller löpande i texten. I de flesta fall så använder vi så kallade funktionsbrevlådor som bevakas av olika personer på Socialstyrelsen. Genom att använda sidans kontaktuppgifter får du ofta återkoppling från rätt person fortare. I vissa fall förekommer namngivna kontaktpersoner hos oss, till exempel under Presskontakt.

Kontakta oss

Hjälp oss att bli bättre!

Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra webbplatsen. Vi vill gärna veta vad du tycker. Skulle du upptäcka att det är något som inte fungerar eller om du upplever att någon del av webbplatsen är svår och använda.

Hör gärna av dig och berätta för oss vad som inte fungerar så vi kan förbättra upplevelsen för dig och andra som besöker vår webbplats. 

Kontakt

webbredaktionen
Senast uppdaterad:
Publicerad: