Om webbplatsen

Om innehållet

Texter på webbplatsen omfattas av normal upphovsrätt. Det är självklart tillåtet att citera materialet så länge som källan anges. Du får däremot inte ändra i texterna eller använda dem, helt eller delvis, i något kommersiellt syfte utan skriftligt tillstånd.

Länkningspolicy

Länka gärna till socialstyrelsen.se men tänk på att inte använda vår logotyp för att länka till vår webbplats. Vi vill undvika tveksamhet om vem som är ansvarig för informationen på den webbsida där länken är placerad. Länka alltid så att vår webbplats inte placeras inom ramarna (frameset) för en annan webbplats.

Användbarhet

Webbplatsen är byggd utifrån så kallad responsiv design. Det betyder att den fungerar i mobiltelefon, surfplatta och dator. Om du stöter på några problem vill vi gärna att du uppmärksammar oss på det genom att att mejla via länken nedan. 

Användning av kakor (cookies)

Vår webbplats använder kakor (cookies) för att underlätta ditt besök och för att göra webbplatsen bättre. I och med att du använder webbplatsen samtycker du till användning av kakor.

Kakor är små textfiler med information om ditt besök på webbplatsen. De lagras i din webbläsare på den enhet, till exempel mobiltelefon eller dator, du använder för att besöka vår webbplats. Textfilen som skapas innehåller ingen personlig information, som e-postadress eller namn.

Om du inte accepterar att kakor används kan du stänga av dem i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en kaka på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas, se webbläsarens hjälpsidor för mer information om hur du gör.

Observera att du måste tillåta kakor för att kunna beställa publikationer på vår webbplats. Om du inte vill göra det kan du beställa hos Socialstyrelsens publikationsservice via e-post publikationsservice@socialstyrelsen.se eller fax 035-19 75 29.

Kakor som används på webbplatsen

Namn: __utma 
Syfte: Besöksstatistik med verktyget Google Analytics.
Typ: Kaka som lagras 2 år på användarens dator.

Namn: __utmb 
Syfte: Besöksstatistik med verktyget Google Analytics.  
Typ: Kaka som lagras 30 minuter på användarens dator.

Namn: __utmc 
Syfte: Besöksstatistik med verktyget Google Analytics 
Typ: Sessionskaka som lagras tillfälligt under ditt besök.

Namn: __utmz 
Syfte: Besöksstatistik med verktyget Google Analytics. 
Typ: Kaka som lagras 6 månader på användarens dator.

Namn: __utmt 
Syfte: Används för att beräkna webbplatshastighet.
Typ: Sessionskaka som lagras tillfälligt under ditt besök.

Namn: BIGipServer
Syfte: Lastbalansering av webbservrarna.
Typ: Sessionskaka som lagras tillfälligt under ditt besök.

Användandet av Google Analytics innebär att information vidarebefordras till och lagras av Google på servrar i Europa. Socialstyrelsen har dock anonymiserat informationen som skickas vidare genom att analysverktyget tar bort de sista siffrorna i användarens IP-nummer innan detta sker.

Behandling av personuppgifter

Socialstyrelsen behandlar personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och i vissa fall med stöd av kompletterande svensk dataskyddslagstiftning.

Här kan du läsa mer om hur vi behandlar personuppgifter

Om du har synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker. Du kan rapportera fel eller ge synpunkter genom att mejla till adressen nedan.

Kontakt

Webbansvarig
Senast uppdaterad: