Lär dig mer om Snomed CT

Här finns filmer, material och information om möten och kurser för dig som vill veta och lära mer om Snomed CT.

Öppna digitala forummöten om Snomed CT

Socialstyrelsen erbjuder digitala forummöten där du som användare av Snomed CT kan diskutera dina frågor. Mötena arrangeras en gång i månaden och ingen föranmälan krävs. Däremot får du gärna skicka in dina frågor i förväg till ehalsa@socialstyrelsen.se

Datumen för forummötena finner du i vårt kalendarium
I kalendariet finner du även länkar till mötena samt minnesanteckningar från tidigare forummöten.

Webbkurser om Snomed CT

För alla som vill lära sig mer om Snomed CT finns en rad e-utbildningar med olika inriktning och på olika nivåer som anordnas av den internationella Snomed CT-organisationen Snomed International. 

Kurserna ges på engelska, är helt webbaserade och innehåller en blandning av inspelade föreläsningar, lärarledda webbinarier, praktiska övningar, inlämningsuppgifter och examineringar. Alla kurser är numera gratis att delta i. Grundkursen (Foundation Course) är i vissa fall obligatorisk för att kunna påbörja fördjupningskurser såsom innehållsutveckling (Authoring) och implementering av Snomed CT.

Det finns också kurser för specifika målgrupper som är mindre omfattande och som kan genomföras utan grundkursen.

För fördjupningskurserna är det viktigt att du avsätter tillräckligt med tid och lägger upp en studieplan eftersom omfattningen varierar mellan 10 och 90 timmar, beroende på kurs.

Här hittar du Snomed Internationals kurskatalog

Ladda ner dokument om Snomed CT

Filmade webbinarier om Snomed CT

Senast uppdaterad:
Publicerad: