Digitalt erfarenhetsutbyte om arbete med romsk inkludering

Webbinarium

Pris  Kostnadsfritt
Datum  15 sep - 2023
Tid  09:00 - 10:30
Välkomna till ett digitalt erfarenhetsutbyte som tar sin utgångspunkt i arbetet med romsk inkludering. Socialstyrelsen bidrar till förverkligandet av strategin för romsk inkludering på lokal, regional och nationell nivå. Som en del i det arbetet arrangerar myndigheten nu ett erfarenhetsutbyte.

Under erfarenhetsutbytet kommer ni bland annat att få träffa och ställa frågor till ansvariga för brobyggarutbildningen vid Södertörns högskola samt socialförvaltningen i Stockholm stad som har anställda brobyggare. Du kommer också kunna dela med dig av framgångsfaktorer och utmaningar kopplat till frågan.

Socialstyrelsen har spelat in ett samtal för att belysa arbete med romsk inkludering. Det inspelade samtalet finns på Strategin för romsk inkludering — Kunskapsguiden

För att få ut så mycket som möjligt av erfarenhetsutbytet är det bra om du sett det inspelade samtalet.

Program

09:00 – 09:10

Välkomna och inledning
Socialstyrelsen

09:10 – 09:30

Socialförvaltningen i Stockholm stad om strategiskt arbete för romsk inkludering
Enhetschef Andrea Grönberg och brobyggare Eva Balok

09:30 – 09:50

Den kommande brobyggarutbildning vid Södertörns högskola
Adjunkt och studierektor vid Södertörns högskola, Ylva Donning

09:50 – 10:00

Paus

10:00 – 10:25

Erfarenhetsutbyte

10:25 – 10:30

Avslutning

Målgrupp

Erfarenhetsutbytet vänder sig framför allt till dig som arbetar inom socialtjänst eller äldreomsorg. Även du som arbetar med romsk inkludering på lokal, regional nivå är välkommen att delta.

Anmälan

Anmäl dig via länken senast den 14 september 2023. Mötet sker via Teams. Vi skickar ut en länk några dagar innan mötet äger rum.