Kampanj och stödmaterial för att förhindra fallolyckor - Balansera mera

Här finns material med tips och råd för äldre personer om vad man kan göra själv för att minska risken att falla. Det handlar om att äta näringsriktigt, träna balans och styrka och att ha kunskap om sina mediciner.

Under vecka 40, 30 september – 6 oktober genomförs en årlig nationell kampanj – Balansera mera. Kampanjen har tre teman: mat, motion och medicin. Kampanjen uppmärksammar hur man själv kan minimera risken för att falla.

Allt material är kostnadsfritt och går att beställa eller ladda ner här. Exempelvis hittar du en broschyr med tips och råd för att förhindra fallolyckor på olika språk, årskalender, balans- och styrketräningsprogram, affischer, filmer och kampanjlogotyp.

Broschyrer att ladda ner eller beställa

Broschyren Tips och råd för att förhindra fallolyckor innehåller tips på hur fallolyckor i vardagen kan förhindras genom att man äter näringsriktigt, tränar balans och styrka, samt har kunskap om och koll på sina mediciner.

Broschyren finns på denna sida som lättläst på svenska, teckentolkad, och i punktskrift på svenska. Broschyren finns även översatt till engelska, arabiska, finska, polska och bosniska/kroatiska/serbiska.

Broschyr med tips och råd
Broschyr – lättläst svenska

Teckentolkad version av broschyr som film (29:52)

Broschyr med tips och råd - övriga språk

Powerpoint-presentation med talmanus 

Powerpoint med talarmanus som går igenom delarna i broschyren Tips och råd för att förhindra fallolyckor. Materialet är ett stöd för dig som har möten eller utbildningar om fallprevention.

Broschyr om läkemedel och fallrisk
Praktiska tips för att förhindra fallolyckor

Informationsblad med tips

Kampanjkatalog att ladda ner

I kampanjkatalogen får du tips och idéer om hur du kan planera och lägga upp era kampanjdagar.

Bildspel: Tips och råd för att förhindra fallolyckor

Bildspelet kan visas i offentliga miljöer till exempel vårdcentraler och bibliotek.

Affischer och roll-up

Ladda ner roll-up och affisch med information samt affisch som du kan skriva in egen information på och lägga en egen logga på. Affischerna har formatet A3 men kan lika gärna skrivas ut i A4. 

Bilder och logotyper att ladda ner

Bild

Ladda ner en högupplöst bild som du kan använda i kampanjarbetet, till exempel på webben, egna affischer med mera. Observera att bilden endast får användas i samband med kampanjen Balansera mera.

Logotyper

Kampanjens logotyp finns i tre olika färger och i format som passar både tryck och webb. Använd det format och den färg som passar till ert material.

Kontakt

Barbara David
Telefonnummer: 075-247 35 70

Kontakt

Inger Mörk
Telefonnummer: 075-247 35 80
Senast uppdaterad: