Anmäl ditt intresse att hjälpa barn och unga

När du vill anmäla ditt intresse vänder du dig till din kommun eller kommuner i närheten. Här hittar du kontaktuppgifter till alla kommuner. Se också våra tips på den här sidan.

När du vill anmäla intresse − vänd dig till din kommun eller kommuner i närheten.

Kontakta kommunen

På kommunens webbplats kan du oftast hitta kontaktuppgifter till ansvariga, ibland finns det ett formulär för att anmäla sig. Du kan också ringa kommunens växel och be att få prata med någon som har hand om rekrytering av frivilliga.

Kontaktlista till alla kommuner

Tips för dig som är intresserad

Att du har ett engagemang att hjälpa är första steget, du och andra som vill hjälpa är viktiga! Sen kan det vara svårt att veta hur man ska hjälpa och vad ett uppdrag kan innebära i vardagen. Som tur är finns det mycket information att ta del av för att vara så förberedd som möjligt. Här följer några tips för dig som är intresserad.

Läs på om de olika uppdragen

Olika frivilliga uppdrag innebär olika ansvar och krav. Att vara kontaktperson eller kontaktfamilj är ganska begränsade uppdrag som kan vara en bra början, medan att vara familjehem kräver att ni gör plats för en till person hemma. Här på Min insats kan du läsa om vad du kan göra.

Ta del av andras berättelser

Att ta del av andras erfarenheter kan ge en inblick i hur det skulle kunna bli om du tog ett uppdrag. Här på Min insats kan du läsa reportage om personer som gjort en insats och kanske haft det uppdrag som du funderar på.

Om det är familjehem du funderar på så kan du också göra ett enkelt test på FamiljehemSverige. Det här resultatet registreras inte, utan är bara en hjälp för dig.

FamiljehemSverige

Ungefär hälften av kommunerna använder sig av tjänsten FamiljehemSverige för sin rekrytering. Där kan du anmäla dig som kontaktperson, kontaktfamilj, familjehem eller jourhem i de anslutna kommunerna.

Publicerad: