Vi använder kakor för att förbättra webbplatsen

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att underlätta ditt besök och för att göra webbplatsen bättre. Läs mer om kakor.Beställa statistik

Den statistik vi har består av uppgifter där det inte går att identifiera enskilda personer.

Det mesta finns att hitta på våra statistiksidor eller i vår statistikdatabas. Om du inte hittar den statistik du vill ha kan du göra en beställning.

Hur lång tid tar det och vad kostar det?

Handläggningstiden kan variera. Inom ett par veckor från det att vi har en komplett beställning blir du tilldelad en handläggare, därefter bör du räkna med ytterligare minst tre veckor.

Kostnaden för beställningen är 1 100 kronor per arbetad timme (exklusive moms). Arbetet innefattar administration och bearbetning av data. De flesta statistikbeställningar tar mellan 2 och 8 arbetstimmar.

Steg-för-steg när du ska beställa statistik

1. Specificera vad du vill beställa

Innan du gör en beställning är det viktigt att du funderar igenom vad du vill ha svar på och hur resultatet ska presenteras. Behöver du göra en komplettering till din beställning i efterhand kan vi inte behandla den med förtur, utan den ställs i samma kö som nya beställningar. Det kan också medföra ytterligare kostnader.

Du specificerar det du vill beställa genom att använda till exempel variabler och koder. Du hittar information om våra register och variabelförteckningar på registersidorna, och information om koderna på våra sidor om klassificering och koder.

En statistikbeställning presenteras oftast i någon typ av tabell. Har du ett tabellförslag som beskriver vilken uppställning du tänker dig, kan du med fördel bifoga tabellförslaget.

Om din beställning kräver sambearbetning med data från en annan registerhållare än Socialstyrelsen måste du själv ta kontakt även med denna.

2. Fyll i och skicka blanketten

Spara ner och fyll i blanketten. Kontrollera att du fyllt i fullständiga faktureringsuppgifter. Omfakturering medför en extra kostnad på 250 kronor.

Mejla beställningen till registerservice. Bifoga gärna en tom tabell som visar vilken sammanställning du tänker dig.

3. Du blir tilldelad en handläggare

Din handläggare går igenom beställningen och återkommer eventuellt med frågor. När ni båda är överens om beställningen uppskattar vi en tidsplan och kostnad för beställningen och meddelar dig.

Vi kommer också att pröva beställningen enligt de sekretessbestämmelser som finns. Det får inte finnas någon risk att vi röjer uppgifter om en enskild.

4. Vi levererar din beställning och faktura

När vi är klara med din beställning levererar vi resultatet till dig. Faktureringen av ärendet sker efter cirka en månad.

Kontakt

Registerservice
075-247 30 00

Telefontider till registerservice är måndagar och torsdagar klockan 9–11.