Vi använder kakor för att förbättra webbplatsen

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att underlätta ditt besök och för att göra webbplatsen bättre. Läs mer om kakor./
/
/

Råd och fakta om hiv och STI  - nu på flera språk

den 21 april 2010 kl. 08:40 Nyhet

Nu är den svenska broschyren Råd och fakta om sexuellt överförda infektioner tillgänglig på åtta olika språk.

Socialstyrelsen har översatt den svenska broschyren Råd och fakta om sexuellt överförda infektioner till åtta olika språk. Materialet är en fördjupad kvalitetssäkrad information om hiv och STI till de som inte har svenska som modersmål.

– Arbetet är ett led med att fortsatt implementera nationella kommunikationsstrategins intentioner genom att ta fram ett basmaterial om hiv och STI som ett stöd till alla landsting, regioner och ideella organisationer som kan använda sig av och dela ut materialet, säger enhetschef Viveca Urwitz vid Socialstyrelsen.

Istället för att trycka materialet har myndigheten valt att ta fram enkelt utformade pdf-filer att ladda ner och skriva ut. De blir därför lättare att dela ut till de som vill ha mer information om testning och rådgivning, och om hiv och STI på sitt eget språk. Informationen är översatt till:

Materialet är även pedagogiskt utformat så att det är lätt att hitta samma information på såväl arabiska, romani, som thailändska när man har den svenska broschyren framför sig.

Kontakt

Presstjänsten
075-247 34 05

Mer hos oss

Pressrum