Vi använder kakor för att förbättra webbplatsen

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att underlätta ditt besök och för att göra webbplatsen bättre. Läs mer om kakor.Sökhjälp för Socialstyrelsens webbplats

Här hittar du information om hur du kan hitta på Socialstyrelsens webbplats med startsida, A–Ö, sökmotor, menyer, webbkarta med mera.

startsidan hittar du de mest populära ingångarna på webbplatsen. Tänk på att du också kan fälla ner länklistorna och på så sätt nå fler ingångar.

 

Olika sätt att hitta till olika delar av webbplatsen

Om du inte hittar det du söker på startsidan eller befinner dig på en undersida erbjuder vi i huvudsak följande tre navigationsmetoder:

A–Ö

A–Ö-listan finns i sidhuvudet på alla sidor och innehåller direktlänkar sorterade alfabetiskt. Om du till exempel letar efter cancer så ska du klicka på bokstaven C.

Sökmotor

I sidhuvudet finns även sökmotorn för hela webbplatsen. Den ger träffar på alla typer av innehåll. Tänk på att du kan avgränsa din sökning genom att välja en kategori. Siffran inom parentes anger hur många träffar som finns inom kategorin. Träfflistan är sorterad efter de sidor eller dokument som bäst matchar det angivna sökordet.

Det finns även en sida med söktips för sökmotorn.

Webbkarta

Webbkartan visar den hierarkiska strukturen. Du hittar webbkartan i sidfoten på alla sidor. Kontakta webbansvarig om du har synpunkter på en specifik ingång.

Olika sätt att hitta när du är inne på en ingång

När du är inne på en sida finns det flera sätt att hitta det du letar efter. Nedan presenteras dessa alternativ.

Meny

Det finns en egen toppmeny med flera nivåer på varje ingång. Detta är en hierarkisk meny som innehåller fördjupande ämnen. Under ämnet Statistik finns till exempel ämnet Statistikdatabas i menyn. Toppmenyn finns högst upp på alla undersidor.

Länkstig

Precis ovanför toppmenyn finns en så kallad länkstig. Där ser du var du befinner dig i den hierarkiska strukturen. Om du till exempel är inne på webbkartan så ser länkstigen ut som nedan. För att komma till den överliggande sidan i strukturen så klicka du i detta fall på Om webbplatsen. Du kan också klicka på Start för att komma tillbaka till startsidan.

Högerspalt

Spalten till höger på alla undersidor innehåller länkar till relaterat. Där hittar du bland annat våra nyheter samt länkar till mer hos oss och mer hos andra.

Publicerat om detta ämne

På många sidor finns det längst ner listor med publicerat material. Där hittar du publikationer och författningar. Som standard är det publicerade materialet sorterat efter vad som är mest besökt, men du kan växla för att visa senast utgivna (datum) eller alfabetisk ordning (titel). För att se mer publicerat om ämnet kan du klicka på länken "Visa fler – publicerat om detta ämne".

Länkar i text

Om du ser en länk i texten som till exempel om webbplatsen så kan du klicka på den för att komma vidare.

Mer hos oss

Webbkarta