Ingemar Skogö har avlidit

Publicerad:
Socialstyrelsens styrelseordförande, Ingemar Skogö, har gått bort efter en tids sjukdom. Ingemar Skogö avled på tisdagskvällen.

– Det är med stor sorg och saknad jag har tagit emot beskedet om att Ingemar Skogö har gått bort. Alla mina tankar och mitt djupaste deltagande går nu till hans familj, säger generaldirektör Olivia Wigzell.

Ingemar Skogö tillträdde som styrelseordförande för Socialstyrelsen 2016 och hade en lång karriär inom statsförvaltningen. Han var – bland mycket annat – statssekreterare i kommunikationsdepartementet 1990-91, generaldirektör för Luftfartsverket 1992-2001 och generaldirektör för Vägverket 2001-2009. Mellan 2009 och 2014 var han landshövding i Västmanland och två år senare blev han Socialstyrelsens styrelseordförande. Han genomförde också flera statliga utredningar.

– Han var en skicklig ordförande, en statstjänsteman med stor integritet, och en mycket vänlig, klok och varm person. Han ledde arbetet i styrelsen på det bästa sätt med stöd av sin långa erfarenhet, sin klokskap, nyfikenhet och sin humor. Han var också en vän. Han fattas oss, säger generaldirektör Olivia Wigzell.

Ingemar Skogö blev 70 år.