Vi använder kakor för att förbättra webbplatsen

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att underlätta ditt besök och för att göra webbplatsen bättre. Läs mer om kakor./
/
/

Se direktsändning från seminariet Utanförskapet och barnen

den 21 februari 2018 kl. 15:15 Nyhet

Torsdagen den 22 februari hålls ett frukostseminarium på Socialstyrelsen med titeln ”Utanförskapet och barnen – tidiga insatser ökar tryggheten”. Det handlar bland annat om erfarenheter från det utökade hembesöksprogram för förstagångsföräldrar som startade i Rinkeby år 2013. Seminariet kommer att direktsändas på Socialstyrelsens webbplats.

Barn som växer upp i bostadsområden som klassas som socialt och ekonomiskt utsatta har sämre hälsa och förutsättningar för hälsa. Därför startade ett utökat hembesöksprogram för förstagångsföräldrar av barnhälsovården och socialtjänstens förebyggande verksamhet i Rinkeby år 2013. Vid frukostseminariet ”Utanförskapet och barnen – tidiga insatser ökar tryggheten” berättar forskare och personal som varit delaktiga i arbetet om sina erfarenheter och vikten av tidiga insatser för barn i socialt och ekonomiskt utsatta områden.

Seminariet den 22 februari 2018 direktsänds på Socialstyrelsens webbplats mellan klockan 8.30 och 09.30.

Medverkar gör Olivia Wigzell, generaldirektör, Socialstyrelsen, Bo Burström, professor/överläkare, Karolinska Institutet, Susanne Hagelbäck, biträdande verksamhetschef BHV Stockholm nordväst, Åsa Edlund, enhetschef förebyggande föräldraskapsstöd, Rinkeby Kista stadsdelsförvaltning och Jonas Lauri, biträdande avdelningschef Stadsledningskontoret, Stockholms stad.

Här finns länk till direktsändningen.

Kontakt

Susann Werner
075-247 30 33