Tillsammans för barns jämlika levnadsvillkor – del 1 med fokus på de mindre barnen

Webbinarium

Kostnadsfritt
31 aug - 2021
09:00 - 10:00
Välkommen till det första av två digitala seminarier om hur socioekonomiska förutsättningar påverkar barns och ungas levnadsvillkor samt hur vi kan arbeta tillsammans för att minska skillnader.

Seminariet direktsändes men drabbades av tekniska problem de första 20 minuterna. Vi har bearbetat materialet och hoppas att ni ska ha behållning av den inspelade versionen.

Titta på seminariet 

Här kan du titta på seminariet Tillsammans för barns jämlika levnadsvillkor – del 1 med fokus på de mindre barnen

Målgrupp

Alla som arbetar förebyggande med barn och unga i kommuner och regioner.

Seminariet inleds med en presentation från Rädda barnen om barns ojämlika levnadsvillkor i Sverige. Sen berättar Araby familjecenter i Växjö om sitt arbete med utökade hembesök i ett område med socioekonomiska utmaningar. Hur gör de för att nå alla barn och familjer? Hur skiljer sig arbetssätten från tidigare? Vi avslutar med reflektioner från en forskare på området.

Medverkande

  • Tove Samzelius, tematisk rådgivare, Rädda Barnen
  • Team från Araby familjecenter: Catherine Stasai Nazerian, sköterska i barnhälsovård, Maria Larsson, barnmorska samt Helena Hjertberg, socialrådgivare
  • Bo Burström, professor i socialmedicin, Karolinska institutet
  • Anneli Marttila, Socialstyrelsen
  • Moderator är Kjerstin Bergman, Socialstyrelsen

Länk till det andra seminariet i serien: Tillsammans för barns jämlika levnadsvillkor – del 2 med fokus på barn i skolåldern