Webbinarium om barns upplevelser av att bo i familjehem

Webbinarium

26 mar - 2021
10:00 - 11:30
Den 26 mars presenterar Socialstyrelsen resultatet från en undersökning där 341 familjehemsplacerade barn berättar som sina erfarenheter under pågående placering.
Anmäl dig till seminariet

De familjehemsplacerade barnen är en av samhällets mest utsatta grupper och mer kunskap om hur barnen själva ser på sin vård behövs. Socialstyrelsen har på uppdrag av regeringen utvecklat en undersökningsmodell med syftet att låta familjehemsplacerade barn komma till tals och beskriva sina erfarenheter under pågående placering. Nu publiceras den första nationella undersökningen där 341 barn berättar om hur de upplever sin situation.

Socialstyrelsen kommer att presentera resultatet från undersökningen i ett digitalt seminarium. Där berättar vi vad barnen säger om bland annat relationen till familjehemmet, kontakten med socialtjänsten, kontakten med familj och nätverk, skolgången, kompisar och fritid samt hälsa och mående. Vi kommer även att berätta om ett stöd vi har tagit fram, som syftar till att göra det enklare för socialtjänsten att prata om studiens resultat med andra barn.

Anmäl dig till seminariet

Seminariet äger rum 26 mars klockan 10.00-11.30. Det är kostnadsfritt, men du behöver anmäla dig för att få tillgång till länken där seminariet finns.

Du anmäler dig i vår utbildningsportal där du enkelt loggar in eller registrerar dig med bank-id. Vi rekommenderar att du använder en uppdaterad webbläsare (ej Internet Explorer) när du besöker utbildningsportalen.