Betänketid för offer för människohandel

Webbinarium

Kostnadsfritt
29 sep - 2023
11:30 - 12:00
Sedan 1 augusti 2022 kan socialnämnder ansöka till migrationsverket om betänketid för offer för människohandel och människoexploatering. Socialstyrelsen och Jämställdhetsmyndigheten arrangerar ett gemensamt webbinarium för att stödja socialtjänsten i användandet av betänketid vid misstanke om människohandel.

Webbinariet vänder sig till dig som arbetar inom socialtjänsten och vill veta mer om vad lagändringen kring tillfälligt uppehållstillstånd för betänketid innebär, och vilket kunskaps- och metodstöd som finns i arbetet mot människohandel.

Om betänketid

Betänketid är ett tidsbegränsat uppehållstillstånd som kan ge den som är utsatt för brott möjlighet att återhämta sig, och i lugn och ro ta ställning till sin eventuella medverkan i rättsprocessen. Den vanligaste formen av människohandel i Sverige är för sexuella ändamål och arbetskraftsexploatering, men det kan även handla om exempelvis tiggeri, tvångsäktenskap, kriminella ändamål, kristjänstöring och organhandel.

Socialtjänsten spelar en viktig roll i att upptäcka människohandel och ge stöd och hjälp till de som utsätts.

Anmälan

Anmäl dig via nedan länk. 

Anmäl dig här

Anslutningslänk till sändningen skickas ut till anmälda deltagare samma vecka som webbinariet. Om du har skyddade personuppgifter ska du inte fylla i formuläret. För anmälan, kontakta istället Catrin Sandman på 031-392 90 67.