Blanketter för ansökan om legitimation

Här hittar du ett urval av Socialstyrelsens blanketter för ansökan om legitimation, specialistkompetens och andra behörigheter. För att fylla i pdf-blanketter behöver du ha minst version 5 av Acrobat Reader.

Socialstyrelsen skickar inte ut SMS med en länk gällande ditt legitimationsärende

Vi har blivit kontaktade av ett antal personer med information om att de fått SMS från Socialstyrelsen med uppmaning att klicka på en länk. Vi vill uppmärksamma våra sökande på att vi inte skickar SMS gällande legitimationsärenden. Om du får ett SMS med länk, klicka inte på länken.

Om du inte hittar den blankett du söker på den här sidan kan du i stället gå till vår webbplats för Legitimation och intyg. Där finns alla blanketter och intyg.

Till webbplatsen Legitimation och intyg

Intyg om legitimation och andra behörigheter

vår webbplats Legitimation och intyg hittar du även intyg för legitimation och andra behörigheter bland annat

Programvara för blanketter

Du som har Acrobat fullversion (betalprogram) kan spara en kopia av blanketten i din egen dator och skicka den som bifogad fil (se upp om blanketten kräver namnteckning). Många organisationer, myndigheter och företag har licenser för Acrobat fullversion – tala med den som är it-ansvarig i din organisation.

Ladda ner Adobe Reader

Blanketter som gäller legitimation

Blanketter som gäller specialistkompetens

Du som är läkare eller tandläkare och vill ansöka om bevis om specialistkompetens kan ansöka enligt olika föreskrifter. Förutom ansökan behöver du skicka in olika intyg som hör till respektive föreskrifter.

Läs mer om vilka intyg du behöver för ditt yrke på vår webbplats Legitimation och intyg

Blanketter som gäller övriga behörigheter

Blanketter på engelska

Kontakt

Socialstyrelsen
Telefon: 075-247 30 00
Senast uppdaterad:
Publicerad: