Barn kikar fram bakom staket.

Välkommen till vår nya webbplats

Publicerat:
I arbetet med vår nya webbplats har våra användare varit i fokus. Med utgångspunkten att stödja målgrupperna att snabbt hitta och använda vår kunskap har vi en ny utvecklad sökfunktion, innehåll som är strukturerat utifrån användarnas behov och en webb som anpassar sig efter din skärm. Välkommen in!

Ny struktur

Strukturen på webbplatsen utgår från användarnas behov. Vi har gjort användartester och träffat våra målgrupper som gett oss kunskap om varför de besöker vår webb. Nedan kan du läsa om tanken bakom huvudmenyn.

Ansök och anmäl – här kan du anmäla dig till donationsregistret, ansöka om statsbidrag eller legitimation.

Regler och riktlinjer – här hittar du alla våra styrande dokument som till exempel föreskrifter och allmänna råd. Du hittar även våra nationella riktlinjer och försäkringsmedicinska beslutsstöd. Under regler och riktlinjer finns även en egen sökfunktion.

Statistik och data – här kan du lämna uppgifter till våra register och beställa data och statistik. Våra öppna jämförelser och vår statistikdatabas ligger också här.

Stöd i arbete – här hittar du som arbetar inom hälso- och sjukvård och socialtjänsten stöd och vägledning i ditt arbete. Här finns information och stödmaterial om till exempel arbetet med barn och unga, äldre eller funktionshindrade.

Utveckla verksamhet – är till för dig som arbetar som chef, verksamhetssamordnare eller har en roll som på annat sätt driver och utvecklar en verksamhet inom hälsa, vård och omsorg.

Mobilanpassad webb

Vår nya webbplats är responsiv vilket betyder att den anpassar sig efter den skärm du använder. Idag surfar många av våra användare på mobilen och det är en självklarhet att vår kunskap ska vara tillgänglig i alla former.

Sökfunktionen

Vi har en ny sökfunktion där du kan filtrera fram det du söker efter verksamhetsområde hälso- och sjukvård och socialtjänst, samt ämnen som relaterar till det du söker. Du kan även välja att bara visa dokument och filer.

Under regler och riktlinjer har vi en sökfunktion enbart för våra föreskrifter och allmänna råd. Där kan du också filtrera på verksamhetsområde men även på årtal.

Vi utvecklar hela tiden vår sökfunktion och skulle du söka på något du inte hittar är du välkommen att höra av dig till oss.

En webbplats utvecklas alltid

En webbplats förändras och utvecklas alltid, och framför allt i början efter att den är helt ny. Det kommer framför allt vara en del trasiga länkar då alla länkar till vår gamla webb behöver länkas om till vår nya manuellt. Om du upptäcker någon information som inte stämmer, att en funktion inte fungerar som du tänkt eller att en länk är bruten vill vi gärna att du kontaktar oss så vi kan åtgärda detta så snabbt som möjligt.

Kontakt

Webbredaktionen