Händer skriver på laptop

Ny struktur och navigation på vår webb – men samma innehåll

Publicerad:
Vi har byggt om vår webbplats! Vi har förbättrat och förenklat strukturen och navigationen för att ni lättare ska hitta det ni letar efter och för att vårt innehåll ska presenteras på ett mer lättöverskådligt sätt.

Vad är nytt?

  • Tre nya ingångar: Våra fem ingångar som du når från startsidan blir tre. Vi har renodlat vårt innehåll och hjälpt användaren att lättare förstå skillnaderna mellan ingångarna. Du når vårt innehåll via en så kallad megameny som fälls ut över din skärm där underliggande sidor presenteras.
  • Navigering på sidan: Vi har tagit bort vår vänstermeny och ersatt den med en så kallad navigering på sidan. När du förut behövde klicka till vänster för att öppna en ny sida gör du nu detta direkt på sidan du befinner dig på. Du får en bättre överblick om allt innehåll som berör samma ämne.
  • Populära sidor: Vi har även skapat en ruta för populära sidor som ska inspirera dig att gå vidare att läsa om något snarlikt ämne som kan intressera dig.
  • Innehåll på sidan: Sidor med mycket innehåll kommer få en innehållsförteckning med klickbara länkar till de viktigaste rubrikerna på sidan. Du kan alltså enkelt navigera dig på sidan utan att behöva scrolla. Det kommer även finnas en knapp för att snabbt komma längts upp på sidan igen.
  • Verksamhetssidor: Vi kommer ha tre nya ingångar för våra huvudverksamheter hälso- och sjukvård, socialtjänst och tandvård. Här hittar du samlad information, de senaste nyheterna och aktuella dokument inom respektive område.

Var beredd – det blir många nya länkar

Många av länkarna du använder till oss har förändrats, och även om vi vidtar åtgärder för att det inte ska skapa problem finns det ändå en risk att till exempel bokmärken eller andra länkar du använder slutar fungera för en kort period. Ha tålamod – länkarna åtgärdas så fort vi kan. Vi uppskattar om ni hör av er till oss om ni upplever stora problem eller svårigheter med webbplatsen.

Mejla oss: webbansvarig@socialstyrelsen