Vi använder kakor för att förbättra webbplatsen

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att underlätta ditt besök och för att göra webbplatsen bättre. Läs mer om kakor./
/

Karttjänster – geodata om dödsorsaker, sjukdomar och skador

Socialstyrelsen arbetar tillsammans med flera svenska myndigheter för att göra offentliga geodata tillgängliga för användning via tjänster på internet. Här hittar du en kart- och nedladdningstjänst inom områdena skador, dödsfall och sjukdomar i Sverige.

Socialstyrelsen har tagit fram denna visnings- och nedladdningstjänst som följd av EU-direktivet Inspire. Med Inspire vill EU bland annat möjliggöra gränsöverskridande analyser samt göra tjänsterna fria att användas av alla.

Våra geodata finns tillgängliga i karttjänsten och som nedladdningsbara filer nedan. I geodataportalen samlas samtliga deltagande myndigheters geodata.

Karttjänsterna enligt EU:s regionala indelning

Våra karttjänster är uppdelade enligt en regional indelning som används inom EU för statistikredovisning, kallad NUTS. I Sverige utgörs NUTS 1 av tre landsdelar, NUTS 2 av riksområden och NUTS 3 av län. I våra tjänster används indelningen NUTS 2, riksområden.

Nedladdningstjänst

Här har du möjlighet att ladda ner våra kartskikt för att jobba vidare med dem. Kartskikten laddas ner som shape-filer i zip-format, och du behöver därför ett GIS-program för att ladda ner och använda dem. Klicka på respektive länkadress för att komma till filen, spara den på önskad plats och använd den därefter i ditt GIS-program, till exempel QGIS eller ArcGIS.