Vi använder kakor för att förbättra webbplatsen

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att underlätta ditt besök och för att göra webbplatsen bättre. Läs mer om kakor./
/
/

Portal för inrapportering av uppgifter till Socialstyrelsen

I mars 2018 öppnade Socialstyrelsen den nya inrapporteringsportalen Filip där uppgifter till socialtjänst- och hälsodataregister ska lämnas. Användningen av inrapporteringsportalen införs successivt. Först ut var kommunernas rapportering till registren för ekonomiskt bistånd och insatser till äldre och personer med funktionsnedsättning.

Tidplan för inrapportering i november 2018

Filip – Socialstyrelsens nya inrapporteringsportal

Införandet av den nya portalen sker successivt, register för register. Alla kommuner har nu fått tillgång till portalen för att rapportera till något register. Socialstyrelsen kommer höra av sig till respektive organisations kontaktpersoner med nya instruktioner när portalen börjar användas för andra register och perioder.

Så här lämnar du in uppgifter via den nya inrapporteringsportalen

För att skapa ett användarkonto behöver du ha en e-postadress som tillhör din organisation och en mobiltelefon som kan ta emot sms. När du lämnar uppgifter får du inte bekräftelse direkt vid uppladdningen av filer. Du får i stället ett bekräftelsemejl med en återkopplingsfil inom en timme. Om du behöver komplettera eller korrigera något, behöver du skicka om hela filen och inte bara själva korrigeringen.

Våra kontroller är noggranna gentemot föreskrifterna och alla uppgiftslämnare uppmanas därför att kontrollera att filerna följer de aktuella föreskrifterna när det gäller format, filnamn och innehåll. Portalen har en informativ hjälpsida med en mängd frågor och svar som kan vara till hjälp vid funderingar kring uppgiftsinlämning och återkoppling. Där hittar du även direktlänkar till aktuella föreskrifter.

Om du har frågor när det gäller uppgiftslämnandet kontakta oss via e-post: inrapportering@socialstyrelsen.se

Kontakt

Mer hos oss

Register

Statistik