/
/

Om köp och beställningar

Här hittar du information om hur du beställer publikationer från Socialstyrelsen.

Socialstyrelsens publikationsservice har följande öppettider:
Vardagar klockan 8.00–16.30, lunchstängt 12–13.
Dag före röd dag stänger vi klockan 12.
På sommaren vecka 26–32 stänger vi klockan 12 på fredagar.

Om du har frågor går det bra att vända sig till Socialstyrelsens publikationsservice, 106 30 Stockholm.
Telefon: 075-247 38 80
Fax: 035-19 75 29
E-post: publikationsservice@socialstyrelsen.se

Webbutiken

Första gången du handlar i vår webbutik måste du registrera dina kunduppgifter, användarnamn och lösenord. Användarnamnet och lösenordet använder du sedan för att logga in i webbutiken.

Information om behandling av personuppgifter

De personuppgifter du anger i samband med att du registrerar dig som kund i webbutiken, dvs. namn, e-postadress, adress-/faktureringsuppgifter och telefonnummer behandlar Socialstyrelsen i ett kundregister. Detta för att vi ska kunna fakturera och skicka beställda varor till dig samt för att förenkla vid återkommande beställningar genom att dina registrerade uppgifter nås via en inloggningsfunktion.

Socialstyrelsen gör denna behandling med stöd av ett samtycke från dig. Du kan när som helst meddela Socialstyrelsen att du inte vill att dina personuppgifter behandlas i kundregistret. Dina personuppgifter tas då bort från registret och inloggningen upphör att fungera. Vi kommer att behandla dina kontaktuppgifter tills att du meddelar oss att du inte önskar vara registrerad i kundregistret.

Du har rätt att begära ett registerutdrag, rätt att få felaktiga uppgifter rättade eller raderade, rätt att begära begränsning, rätt att invända mot behandlingen, samt rätt att begära att uppgifterna flyttas. Du har även rätt att närsomhelst återkalla ditt samtycke. Är du missnöjd med hur vi behandlar dina personuppgifter har du även rätt att lämna in ett klagomål till Datainspektionen.

Har du frågor, funderingar och i övrigt vill komma i kontakt med oss kan du vända dig till publikationsservice@socialstyrelsen.se. Socialstyrelsen har även ett dataskyddsombud, som du når via dataskyddsom-bud@socialstyrelsen.se.

Våra publikationer

En del av våra publikationer finns tryckta (färgtryck) i vårt lager. Vissa publikationer trycks först vid beställning, så kallade print on demand (POD). De har omslag i färg men innehållet är i svartvitt.

Priser

De priser som anges i webbutiken inkluderar moms. Porto tillkommer alltid. Vi reserverar oss mot prisändringar och att publikationer kan vara tillfälligt eller definitivt slut.

Vid beställning av gratismaterial levereras endast ett exemplar portofritt.

Man kan också få all information som pdf-filer med möjlighet att själv skriva ut.

Momsbefrielse

Socialstyrelsen fakturerar endast andra statliga myndigheter och organisationer momsfritt. För att kunna bli fakturerad momsfritt vid beställningar i vår webbutik krävs det att du kontaktar vår publikationsservice för att bli registrerad som webbkund.

Rabattvillkor

Återförsäljarrabatt ges till förlag, bokhandlare samt till bibliotek. Rabatten är på 40 procent av priset exklusive porto/fraktkostnad. För att få dessa rabatter vid beställningar i vår webbutik krävs det att du kontaktar vår publikationsservice för att bli registrerad som webbkund

Studerande får 25 procents rabatt på priset exklusive porto/fraktkostnad. För att få dessa rabatter vid beställningar i vår webbutik krävs det att du kontaktar vår publikationsservice för att bli registrerad som webbkund.

Övriga kunder som inte omfattas av momsbefrielse eller återförsäljarrabatt samt studeranderabatt kan registrera sig direkt på webbplatsen som kund.

Om du beställer många exemplar av samma titel, lämnar vi automatiskt mängdrabatt:

10–24 exemplar  10%
25–99 exemplar  20%
100–  exemplar   25%

Mängdrabatten går inte att kombinera med övriga nämnda rabatter.

Övriga villkor

Finns beställd publikation inte i lager men beräknas komma in, så restnoterar vi den. Kunden informeras alltid om detta.

Kontakta vår beställningsservice omgående om du vill ändra din beställning eller returnera en publikation. Bifoga fakturakopia vid retur. Du har två veckors returrätt.

Kakor (cookies)

Webbutiken innehåller så kallade kakor. Vi använder sessionskakor för att göra det möjligt för användare att beställa publikationer direkt via webbutiken. Sessionskakor är temporära kakor som försvinner när man stänger av webbläsaren.

Om du inte accepterar kakor ska du undvika att använda vår webbutik. Beställningar av publikationer kan även göras via fax (035-19 75 29) eller e-post till vår publikationsservice publikationsservice@socialstyrelsen.se.