/
/

Om köp och beställningar

Här hittar du information om hur du beställer publikationer från Socialstyrelsen.

Socialstyrelsens publikationsservice har följande öppettider:
Vardagar klockan 8.00–16.30, lunchstängt 12–13.
Dag före röd dag stänger vi klockan 12.
På sommaren vecka 26–32 stänger vi klockan 12 på fredagar.

Om du har frågor går det bra att vända sig till Socialstyrelsens publikationsservice, 106 30 Stockholm.
Telefon: 075-247 38 80
Fax: 035-19 75 29
E-post: publikationsservice@socialstyrelsen.se

Är du ny kund?

Första gången du handlar i vår webbutik måste du registrera dina kunduppgifter, användarnamn och lösenord. Användarnamnet och lösenordet använder du sedan vid beställning.

Våra publikationer

En del av våra publikationer finns tryckta (färgtryck) i vårt lager. Vissa publikationer trycks först vid beställning, så kallade print on demand (POD). De har omslag i färg men innehållet är i svartvitt.

Priser

De priser som anges i webbutiken inkluderar moms. Porto tillkommer alltid. Vi reserverar oss mot prisändringar och att publikationer kan vara tillfälligt eller definitivt slut.

Vid beställning av gratismaterial levereras endast ett exemplar portofritt.

Man kan också få all information som pdf-filer med möjlighet att själv skriva ut.

Momsbefrielse

Socialstyrelsen fakturerar endast andra statliga myndigheter och organisationer momsfritt. För att kunna bli fakturerad momsfritt vid beställningar i vår webbutik krävs det att du kontaktar vår publikationsservice för att bli registrerad som webbkund.

Rabattvillkor

Återförsäljarrabatt ges till förlag, bokhandlare samt till bibliotek. Rabatten är på 40 procent av priset exklusive porto/fraktkostnad. För att få dessa rabatter vid beställningar i vår webbutik krävs det att du kontaktar vår publikationsservice för att bli registrerad som webbkund

Studerande får 25 procents rabatt på priset exklusive porto/fraktkostnad. För att få dessa rabatter vid beställningar i vår webbutik krävs det att du kontaktar vår publikationsservice för att bli registrerad som webbkund.

Övriga kunder som inte omfattas av momsbefrielse eller återförsäljarrabatt samt studeranderabatt kan registrera sig direkt på webbplatsen som kund.

Om du beställer många exemplar av samma titel, lämnar vi automatiskt mängdrabatt:

10–24 exemplar  10%
25–99 exemplar  20%
100–  exempar   25%

Mängdrabatten går inte att kombinera med övriga nämnda rabatter.

Övriga villkor

Finns beställd publikation inte i lager men beräknas komma in, så restnoterar vi den. Kunden informeras alltid om detta.

Kontakta vår beställningsservice omgående om du vill ändra din beställning eller returnera en publikation. Bifoga fakturakopia vid retur. Du har två veckors returrätt.

Kakor (cookies)

Webbutiken innehåller så kallade kakor. Vi använder sessionskakor för att göra det möjligt för användare att beställa publikationer direkt via webbutiken. Sessionskakor är temporära kakor som försvinner när man stänger av webbläsaren.

Om du inte accepterar kakor ska du undvika att använda vår webbutik. Beställningar av publikationer kan även göras via fax (035-19 75 29) eller e-post till vår publikationsservice publikationsservice@socialstyrelsen.se.

Kontakt

Mer hos oss

Sök publikationer