Vi använder kakor för att förbättra webbplatsen

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att underlätta ditt besök och för att göra webbplatsen bättre. Läs mer om kakor./
/

Svarsfunktion för socialtjänstens flyktingfrågor

Arbetar du i hälso- och sjukvården eller socialtjänsten och har frågor kopplade till flyktingsituationen? Här finns kontaktuppgifter till vår svarsfunktion som även går till Kunskapscentrum för ensamkommande barn.

Du kan mejla din fråga till Socialstyrelsen. Den fråga du ställer kan bli en allmän handling hos Socialstyrelsen. Tänk därför på att inte avslöja integritetskänslig information om dig själv eller någon annan.

När du skickar in en fråga till oss registrerar vi ärendet i vårt ärendehanteringssystem. Ofta vanligt förekommande frågor registreras bara under den tid som behövs för att Socialstyrelsen att lämna ett svar. Registreringen görs för att vi ska kunna hantera din fråga och kontakta dig. Det är arkivlagen som styr när en fråga ska registreras i ärendehanteringssystemet.

Här kan du läsa mer om Socialstyrelsens behandling av personuppgifter.

Om du hellre vill ringa når du svarsfunktionen på 075-247 45 45,
måndagar 13–15, tisdag–fredag 9–11.

Under sommaren har vi låg bemanning och därför kan det ta längre tid att få svar på din fråga.

Socialstyrelsen kan enbart ge upplysningar om relevant lagstiftning och tillgänglig kunskap på området. Vi kan inte avgöra om socialtjänsten gör rätt eller fel eller ta ställning till enskilda ärenden.

Kontakt

Socialstyrelsen
075-247 45 45

Svarsfunktionen är öppen
måndagar 13.00–15.00
tisdag–fredag 9.00–11.00