/
/
/

Barnäktenskap – hur kan socialtjänsten skydda?

Socialstyrelsen bjuder in till ett frukostseminarium den 27 september för att diskutera hur socialtjänsten, med stöd av skolan och andra aktörer, kan upptäcka, stödja och skydda barn som kommer till Sverige och uppges vara gifta.

Socialtjänsten har ett ansvar att stödja och skydda både barn som kommer till Sverige och uppges vara gifta och barn som lever i Sverige och riskerar att giftas bort. Majoriteten av dessa barn är flickor. Arbetet ställer höga krav på socialtjänsten. Deras möjligheter att hjälpa barnen förbättras om det finns andra vuxna i barnets närhet som agerar och kan samarbeta med socialtjänsten.

Socialstyrelsen har det senaste året haft fokus på socialtjänstens ansvar för barn som kommer till Sverige och uppges vara gifta.

Syftet med frukostseminariet är att diskutera hur socialtjänsten, med stöd av skolan och andra aktörer, kan upptäcka, stödja och skydda dessa flickor.

Datum och tid

27 september - 27 september 2018

Seminariet börjar 08.30 och slutar 09.30. Frukost serveras från klockan 08.00

Plats

Socialstyrelsen, Rålambsvägen 3, Stockholm

Arrangörer

Medverkande

Dilek Baladiz, enhetschef, Origo Stockholm

Negin Amirekhtiar, sakkunnig, Nationella kompetensteamet mot hedersrelaterat våld och förtryck, Länsstyrelsen i Östergötland

Anna-Karin Svensson, enhetschef på socialtjänsten i Skärholmen

Katarina Nyman, biträdande rektor på Västra gymnasiet i Umeå

Jenny Rehnman, chef avdelningen för kunskapsstyrning för socialtjänsten, Socialstyrelsen

Tina Trygg, utredare, kunskapscentrum för ensamkommande barn, Socialstyrelsen

Moderator: Ola Billger, kommunikationsdirektör, Socialstyrelsen

Målgrupp

Seminariet vänder sig i första hand till dig som arbetar inom socialtjänsten och möter flickor som riskerar att giftas bort eller uppges vara gifta när de kommer till Sverige.

Anmälan

Seminariet är kostnadsfritt och antalet platser är begränsat. Lämna intresseanmälan senast den 14 september.

Anmäl intresse här

Information

Frukostseminariet direktsänds på Socialstyrelsens webbplats och går också att se i efterhand. Seminariet är kostnadsfritt.

Kontakt

Susann Werner
075-247 30 33