/
/

Nyheter juli 2013

Här hittar du alla Socialstyrelsens nyheter publicerade under juli 2013.

Sortera listan på: Populärast Datum Titel

 • Stroke och förlossningar nytt i statistikdatabasen 2013-07-10 15:45

  Nu presenterar vi för första gången samlad statistik om stroke i Socialstyrelsens statistikdatabas. Uppgifterna kommer från både patientregistret och dödsorsaksregistret. Samtidigt publiceras utvecklad statistik om graviditeter, förlossningar och nyfödda.

 • Små förändringar i antalet organdonatorer 2013-07-08 09:15

  Antalet avlidna som donerar sina organ har legat på ungefär samma nivå de senaste fem åren, samtidigt som väntelistan blir allt längre. Det visar en ny rapport från Socialstyrelsen. Men en ny vägledning för sjukvården kan ge fler donatorer framöver.

 • Socialstyrelsen vill reglera skönhetsbranschen 2013-07-03 09:00

  Skönhetsoperationer och injektioner med till exempel botox och fillers bör i framtiden omfattas av hälso- och sjukvårdslagstiftningen. Socialstyrelsen presenterar i dag sitt förslag till en ökad rättslig reglering av estetiska behandlingar för regeringen.

 • Nytt system för säkrare läkemedelsordinationer 2013-07-02 16:40

  Felaktig läkemedelsbehandling är en vanlig orsak till att patienter skadas i vården. För att minska riskerna är det viktigt att den behandlande läkaren har strukturerad information om vilka läkemedel patienten har och varför. Därför har Socialstyrelsen tagit fram ett nationellt kodsystem för ordinationsorsaker.

 • Ojämlik vård och kommunalt självstyre debatteras i Almedalen 2013-07-01 13:00

  Tillgången till psykologisk behandling och väntetiderna på akuten skiljer stort i landet. Det finns också många exempel på att insatser för barn och äldre kan variera kraftigt beroende på var man bor. Socialstyrelsen debatterar under tisdagen frågan om det kommunala självstyret är ett hinder för jämlik vård och omsorg.